16 luty 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni japońskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zupa miso
  • Pierożki gyoza z wieprzowina
  • Wieprzowina tonkatsu
  • Japoński sernik na parze

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

22 luty 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Nigiri sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

23 luty 2019 (sobota) – 12.00 – 16.00

Kuchnia Hiszpańska

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Przystawka: Pincho de ensaladilla rusa – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską”
  • Zupa: Caldereta Gallega – galicyjska zupa rybna z owocami morza
  • Danie główne: Paella valenciana – walencjańska potrawa z ryżu z królikiem i ślimakami
  • Napój: Horchata de chufa – orzeźwiający napój z migdałów ziemnych

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Adrian Stojewski

Kucharz, podróżnik i bloger

02 marzec 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zupa tom yum z krewetkami
  • Makaron pad thai
  • Kurczak curry z bananem na ostro
  • Tajskie ciasteczka

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

3 marzec 2019 (niedziela) 12.00 – 16.00

Wegańska podróż do Azji

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tantanmen ramen na długo gotowanym wywarze z dodatkami
  • Sałatka pad thai z warzywnymi noodlami i  z tofu
  • Bułki bao  z cytrynowym boczniakiem na ostro
  • Kokosowy pudding ryżowy z kurkumą i mango

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Alicja Rokicka

Kuchnia Wegańska

8 marzec 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Women Michelin Food

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Jasińska

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

Na powitanie w dniu kobiet – winna galaretka z kremem waniliowym przygotowana przez Agnieszkę

  • Marynowana krewetka na hummusie z fasoli
  • Bouillabaisse z chipsem z parmezanu
  • Pierś z kaczki wędzona w ziołach
  • Tarta bazyliowa z truskawkami

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Agnieszka Jasińska

Finalistka programu Hell`s Kitchen

14 marzec 2019 (czwartek) 17:00 – 21:00

Maroko z jarzynami

Warsztaty poprowadzi Dominika Wójciak

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

Podczas warsztatów nauczycie się jakich przypraw używać, by przygotować prawdziwie Marokańskie dania. Wspólnie zrobimy mieszankę przypraw ras el hanout, idealną do pożywnych zup i pieczonych warzyw. Przygotujemy pikantną pastę harissę oraz ukisimy cytryny, obowiązkowy produkt w marokańskiej spiżarni! W menu marokańskie klasyki w Jarzynowej odsłonie.

  • Aromatyczna harira z sałatką z suszonych owoców
  • Sałatka z marchwi z domową harissą i oliwkami
  • Ziołowy kuskus idealny
  • Jarzynowy tagine z kiszoną cytryną
  • Ciastka briwat z dynią, kozim serem i szafranowym miodem
  • Kiszone cytryny
  • Mieszanka przypraw ras el hanout

Koszt warsztatów – 250 PLN

zarezerwuj miejsce

Dominika Wójciak

MasterChef

15 marzec 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Nigiri sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

16 marzec 2019 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni greckiej

Warsztaty poprowadzi Panagiotis Ftaras

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Chrupiące krążki świeżych kalmarów ze słodką marmoladą z chilli
  • Śródziemnomorski briam – pieczone warzywa z greckim serem feta i listkami mięty
  • Pastichio – tradycyjna potrawa grecka na bazie grubego makaronu, mięsnego sosu bolonez i beszamelu.
  • Królik w greckim stylu z ryżem basmati lub jagnięcina z gęstym sosem z zielonej sałaty, pora i szczypioru wykończona aromatem cytrynowym
  • Deser grecki ek-mek gadaifi

Koszt warsztatów – 220 PLN

zarezerwuj miejsce

Panagiotis Ftaras

Specjalista kuchni greckiej

17 marzec 2019 (niedziela) 12:00 – 16:00

Gorąca kuchnia brazylijska

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bolinho de Bacalhau – delikatne pulpeciki z dorsza idealne na przekąskę podane z pikantnym sosem
  • Salada de Polvo – sałatka z ośmiornicy z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, kolendry z sosem vinaigrette
  • Moqueca de Camarao – gulasz z krewetkami z mlekiem kokosowy, kolendrą i warzywami podany z ryżem kokosowym
  • PAVÊ DE MARACUJÁ – egzotyczny deser brazylijski z marakują
  • Caipirinha – tradycyjny drink brazylijski

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotowania

30 marzec 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty – Ramen

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Miso ramen
  • Wege ramen
  • Shoyu ramen
  • Nauka robienia makaronu
  • Marynowanie jaj

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

12 kwiecień 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Wege Święta

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Wege rosół  grzybowy z lanymi kluskami
  • Biała kiełbaska z komosy i fasoli
  • Ziemniaki faszerowane pastą bezjajeczną
  • Sałatka jarzynowa z sojonezem
  • Modra kapusta
  • Sos chrzanowy
  • Mini babki cytrynowe

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia Wegańska