22 październik 2017 (niedziela) – 12:00-16:00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tom kha gai – zupa kokosowa
  • Yam nua – sałatka z wołowiną
  • Guaeng daeng – czerwone curry
  • Kai med ma muang-kurczak z orzechami nerkowca

 

Koszt warsztatów – 180 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

27 październik 2017 (piątek) – 17:00-21:00

Jesienne wegańskie warsztaty z Alicją

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zupa kokosowa- curry z pieczoną dynią
  • Urad dal z kokosem i czarną gorczycą
  • Indyjski ryż z kuminową cebulą
  • Sałatka z pieczonych warzyw
  • Naleśniki z pomarańczą cynamonem i anyżem z małym procentem

Koszt warsztatów – 190 PLN

brak wolnych miejsc

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

29 październik 2017 (niedziela) – 12:00-16:00

Warsztaty kuchni hiszpańskiej

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski

Podczas warsztatów przygotujemy od podstaw takie dania:

  • Tapas „Tortilla de patatas
  • Paella de mariscos
  • Crema catalana

Koszt warsztatów – 190 PLN

brak wolnych miejsc

Adrian Stojewski

Kuchnia hiszpańska

4 listopad 2017 (sobota) – 12:00-16:00

Warsztaty ryby i owoce morza

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

Podczas warsztatów przygotujemy:

  • Tuńczyk grillowany w ziarnach kolendry, puree z awokado i wasabi, dżem pomidorowy
  • Pikantny bulion rybny z szafranem, wędzonym łososiem i pstrągiem
  • Risotto krewetkowe (sos biscque)
  • Okoń morski pieczony w papilocie, mus z kopru włoskiego, ziemniaki cytrynowe

Koszt warsztatów – 230 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel

12 listopad 2017 (niedziela) – 12:00-16:00

Warsztaty Sushi

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Nigiri

Po raz pierwszy używać będziemy typowo polskich składników. Będziemy marynować ogórki, przygotowywać pstrągi, zrobimy pesto z czosnku niedzwiedziego oraz sos że śliwek i Wiele innych skladnikow które to przemycimy do jednej z najpopularniejszych potraw ostatniej dekady.

Koszt warsztatów – 180 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

19 Listopad 2017 (niedziela) 12:00-16:00

Warsztaty kuchni japońskiej „Ramen”

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Shio-ramen
  • Tonkotsu-ramen
  • Shōyu-ramen
  • Miso-ramen
  • Wega-ramen

Koszt warsztatów – 180 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

25 listopad 2017 (sobota) – 12:00-16:00

Zima – przeżywanie na weganie – Warsztaty z Alicją

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Włoska zupa chlebowa z białą fasolą
  • Staropolska lazania z kapusty
  • Zimowe warzywa pieczone w soli
  • Sałatka z pieczonej czerwonej cebuli z octem balsamicznym
  • Bezglutenowe ciasto czekoladowe z cytrusem

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

26 listopad 2017 (niedziela) – 10:00 – 14:00

Bliskowschodnie królestwo przystawek z Samar Khanafer

Warsztaty poprowadzi Samar Khanafer

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • hummus
  • mutabbal
  • sałatka z ciecierzycy i bakłażanów
  • tatar po libańsku
  • kofta
  • smażone bakłażany
  • falafel z sosem tahinowym
  • kurczak w za’atarze

Koszt warsztatów – 250 PLN

zarezerwuj miejsce

Samar Khanafer

Kuchnia arabska

26 listopad 2017 (niedziela) – 17:00 – 21:00

Bliskowschodnia kolacja z Samar Khanafer

Warsztaty poprowadzi Samar Khanafer

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • hummus
  • babaghanoush
  • pieczona wołowina z bakłażanem i granatem podana na puree czosnkowym
  • marchewka w kuminie
  • pieczony kalafior w tahini
  • krem chałwowy z ciasteczkami sezamowymi

Koszt warsztatów – 250 PLN

zarezerwuj miejsce

Samar Khanafer

Kuchnia arabska

3 grudnia 2017 (niedziela) – 16:00-20:00

Warsztaty – Azjatyckie Pierożki

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Won ton wersja kiew grob thai- Tajlandia
  • Gyoza – Japonia
  • Baozi – Chiny
  • Dim sum – Chiny
  • Keema samosa – Indie

 

Koszt warsztatów – 180 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

9 grudnia 2017 (sobota) – 12:00-16:00

Warsztaty kuchni wietnamskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Yum woon sen – sałatka z krewetek i makaronu sojowego
  • Zupa Pho
  • Spring rolls – sajgonki
  • Tom rang muoi – krewetki z solą i pieprzem
  • Banh fan – kokosowy creme caramel

 

Koszt warsztatów – 180 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

15 grudnia 2017 (piątek) – 17:00-21:00

Wegańskie Święta z Alicją

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bulion grzybowy
  • Pierożki z farszem z soczewicy lub z pieczoną kapustą
  • Świąteczna czerwona kapusta z jabłkami i kminkiem
  • Pasztet z soczewicy i grzybów pod „tłuszczykiem”
  • Pasztet ciecierzycy z konfiturą z cebuli i wędzoną śliwką
  • Pasztet z białej fasoli z chrzanem
  • Strudel z jabłkami i gruszkami

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska