08 listopad 2018 (Czwartek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Kaeng Hang Lay – curry z wieprzowina i orzechami ziemnymi
  • Bami – makaron z kurczakiem i warzywami
  • Kaeng Jeut Wonsen – zupa z makaronem ryżowym i krewetkami
  • Kai Yang – kurczak w ziołach i miodzie

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

09 listopad 2018 (piątek) 17:00 – 21:00

Warsztaty z wołowiny

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tatar wołowy po mojemu
    • – konfitowane żółtko w gęsim tłuszczu
    • majonez domowy z anchois i ogórka kiszonego
  • Polędwica Wellington z sosem z czerwonego wina
  • Stek z rostbefu z sosem borowikowym

Koszt warsztatów – 230 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

15 listopad 2018 (czwartek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Nigiri sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Mistrz Sushi

16 listopad 2018 (piątek) 17:00 – 21:00

Warsztaty z pieczenia od postaw dla tych, którzy się tego boją

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Jasińska

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Ptysie z kremem cytrynowym
  • Bezglutenowe ciasto czekoladowe
  • Czekoladowy fondant z malinami
  • Szarlotka na oliwie z oliwie

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Agnieszka Jasińska

Finalistka programu Hell`s Kitchen

17 listopad 2018 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni włoskiej

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tortellini z pieczoną białą rybą w sosie rybnym pomidorowym
  • Krem porowo ziemniaczany z prażonymi orzechami
  • Makaron tagliatelle z wołowiną i borowikami
  • Tarta z kremem cytrynowym i opalaną bezą

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

18 listopad 2018 (niedziela) 12:00 – 16:00

Warsztaty z dynią

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Krem z pieczonej dyni i imbiru z pikantnymi krewetkami w cieście kokosowym
  • Pierogi z kaszą gryczaną pieczoną dynią i kaczką z chrustem cebulowym
  • Tort Sachera z marmoladą dyniową

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel

28 listopad 2018 (środa) – 17:00 – 21:00

Jak przygotować zdrowe śniadanie dla dziecka

Warsztaty poprowadzi Karolina Sitkowska

Popularność produktów spożywczych o dużej zawartości cukru, przemiany technologiczne redukują wysiłek fizyczny, środowisko, w którym funkcjonujemy (brak lub utrudniony dostęp do infrastruktury umożliwiającej aktywność fizyczną, siedząca praca i praca w godzinach nocnych, niedostateczna regulacja reklamy produktów spożywczych, ograniczony dostęp do zdrowego jedzenia). Przeprowadzone badania pokazały, że dzieci popełniają błędy żywieniowe, polegające na spożywaniu zbyt dużej ilości żywności przetworzonej, słodzonych napojów, słonych przekąsek i podjadaniu słodyczy, które najczęściej dostają z domu.

Warsztaty mają na celu pokazaniu szybkich sposobów na przygotowanie prostych i nie drogich posiłków dla dziecka.

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Omlet z marchwi i jabłka z musem z truskawek
  • Kasza jaglaną z duszonymi śliwkami/dynią i cynamonem
  • Fasolowe brownie
  • Pudding ryzowy na bazie jogurtu kokosowego
  • Spring Rolls warzywne

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Karolina Sitkowska

Specjalistka od zdrowego odżywiania

13 grudzień 2018 (czwartek) 17:00 – 21:00

Wegańskie święta

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka autorka bloga Wegan Nerd

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Wegańska kwaśnica
  • Pierogi jak ruskie ze skwarkami z selera
  • Najlepszy Selerśledz w musztardzie z jabłkiem i cebulką
  • Gołąbki z kaszą i grzybami
  • Wegański sos pieczeniowy
  • Pasztet fasolowy z żurawiną
  • Buraki pieczone z goździkami

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska