26 styczeń 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zupa tom yum z krewetkami
  • Makaron pad thai
  • Kurczak curry z bananem na ostro
  • Tajskie ciasteczka

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

3 luty 2019 (niedziela) – 12:00 – 16:00

Warsztaty – Makarony

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zielone tagliatelle z łososiem i kaparami
  • Papardelle z kurczakiem w sosie kurkowym
  • Tortellini z wędzonym pstrągiem i ricottą

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

8 luty 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Ramen

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Miso ramen
  • Wege ramen
  • Shoyu ramen
  • Nauka robienia makaronu
  • Marynowanie jaj

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

9 luty 2019 (sobota) – 12:00 – 16:00

Warsztaty – Ryby i owoce morza

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bruschetta z pastą awokado i wasabi z krewetkami na ostro
  • Halibut z kruszonką oliwkową i risotto limonkowym
  • Staropolski krem z raków
  • Dorada, puree z groszku zielonego, sos rybny (nauka filetowania ryby)

Koszt warsztatów – 240 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

10 luty 2019 (niedziela) – 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni portugalskiej

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Pastéis de Bacalhau – Salt Cod cakes – rozpływające się w ustach krokiety z dorsza ‘bacalhau’ podane tradycyjnie z kawałkiem cytryny. Potrawy z bacalhou to narodowa duma Portugalczyków – najlepiej smakują z najprostrzymi dodatkami a przy krokietach z dorsza dodatek cytryny wydobywa ich niebiański smak.
  • Bolinhas de Chouriço com Batata – Chouriço and Potato Balls – aromatyczne przekąski w formie okrągłych krokiecików z pikantnej , dosyć twardej kiełbasy chourico. Wyjątkowy smak mają kiełbasy chourico produkowane z czarnych świń hodowanych w rejonie Barracos na północy Portugali. Portugalczycy uwielbiają słone przekąski, salgados, należą do nich paszteciki i krokiety nadziewane są prawdziwymi pysznościami. Słone przekąski jada się zazwyczaj do piwa lub wina, korzystając z chwili przerwy w ciągu dnia.
  • Polvo com batatas a murro – Octopus with smashed potates, olive oil and piso – zapiekanka z chrupiących tłuczonych ziemniaków z dodatkiem skarmelizowanej podczas pieczenia ośmiornicy podane z wyjątkowo aromatycznym sosem piso. Sos ten będzie się różnić w zależności od regionu Portugalii i w zależności od gustów smakowych – może być w wersji ziołowej z dodatkiem cytryny oraz z dodatkiem migdałow i chili – my zapewnimy Państwu składniki (kolendra, pietruszka, czosnek, chili, cytryna, migdały) a sami wyczarujecie swoją idealną smakową kombinację. Podczas warsztatów pokażę Państwu jak krok po kroku przygotowuje się idealną ośmiornicę, z której po ugotowaniu można przygotować różne potrawy.
  • Baba de Camelo – Caramel walnut mousse – aksamitny mus karmelowy podany z uprażonymi orzechami włoskimi i kawałkami ciasteczek digestive.

Koszt warsztatów – 220 PLN

brak wolnych miejsc

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotowania

16 luty 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni japońskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zupa miso
  • Pierożki gyoza z wieprzowina
  • Wieprzowina tonkatsu
  • Japoński sernik na parze

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

22 luty 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Nigiri sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

23 luty 2019 (sobota) – 12.00 – 16.00

Kuchnia Hiszpańska

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Przystawka: Pincho de ensaladilla rusa – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską”
  • Zupa: Caldereta Gallega – galicyjska zupa rybna z owocami morza
  • Danie główne: Paella valenciana – walencjańska potrawa z ryżu z królikiem i ślimakami
  • Napój: Horchata de chufa – orzeźwiający napój z migdałów ziemnych

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Adrian Stojewski

Kucharz, podróżnik i bloger

02 marzec 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Zupa tom yum z krewetkami
  • Makaron pad thai
  • Kurczak curry z bananem na ostro
  • Tajskie ciasteczka

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

15 marzec 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Nigiri sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

16 marzec 2019 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni greckiej

Warsztaty poprowadzi Panagiotis Ftaras

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Chrupiące krążki świeżych kalmarów ze słodką marmoladą z chilli
  • Śródziemnomorski briam – pieczone warzywa z greckim serem feta i listkami mięty
  • Pastichio – tradycyjna potrawa grecka na bazie grubego makaronu, mięsnego sosu bolonez i beszamelu.
  • Królik w greckim stylu z ryżem basmati lub jagnięcina z gęstym sosem z zielonej sałaty, pora i szczypioru wykończona aromatem cytrynowym
  • Deser grecki ek-mek gadaifi

Koszt warsztatów – 220 PLN

zarezerwuj miejsce

Panagiotis Ftaras

Specjalista kuchni greckiej

17 marzec 2019 (niedziela) 12:00 – 16:00

Gorąca kuchnia brazylijska

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bolinho de Bacalhau – delikatne pulpeciki z dorsza idealne na przekąskę podane z pikantnym sosem
  • Salada de Polvo – sałatka z ośmiornicy z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, kolendry z sosem vinaigrette
  • Moqueca de Camarao – gulasz z krewetkami z mlekiem kokosowy, kolendrą i warzywami podany z ryżem kokosowym
  • PAVÊ DE MARACUJÁ – egzotyczny deser brazylijski z marakują
  • Caipirinha – tradycyjny drink brazylijski

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotowania

30 marzec 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty – Ramen

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Miso ramen
  • Wege ramen
  • Shoyu ramen
  • Nauka robienia makaronu
  • Marynowanie jaj

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef