16 marzec 2019 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni greckiej

Warsztaty poprowadzi Panagiotis Ftaras

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Chrupiące krążki świeżych kalmarów ze słodką marmoladą z chilli
  • Śródziemnomorski briam – pieczone warzywa z greckim serem feta i listkami mięty
  • Pastichio – tradycyjna potrawa grecka na bazie grubego makaronu, mięsnego sosu bolonez i beszamelu.
  • Królik w greckim stylu z ryżem basmati lub jagnięcina z gęstym sosem z zielonej sałaty, pora i szczypioru wykończona aromatem cytrynowym
  • Deser grecki ek-mek gadaifi

Koszt warsztatów – 220 PLN

brak wolnych miejsc

Panagiotis Ftaras

Specjalista kuchni greckiej

17 marzec 2019 (niedziela) 12:00 – 16:00

Gorąca kuchnia brazylijska

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bolinho de Bacalhau – delikatne pulpeciki z dorsza idealne na przekąskę podane z pikantnym sosem
  • Salada de Polvo – sałatka z ośmiornicy z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, kolendry z sosem vinaigrette
  • Moqueca de Camarao – gulasz z krewetkami z mlekiem kokosowy, kolendrą i warzywami podany z ryżem kokosowym
  • PAVÊ DE MARACUJÁ – egzotyczny deser brazylijski z marakują
  • Caipirinha – tradycyjny drink brazylijski

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotowania

29 marzec 2019 (piątek) 17:00 – 21:00

Warsztaty z wołowiny

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tatar wołowy po mojemu

-konfitowane żółtko w gęsim tłuszczu

-majonez domowy z anchois i ogórka kiszonego

  • Polędwica Wellington z sosem z czerwonego wina
  • Sałatka z rostbefem pieczonym, jajkiem w koszulce, pieczonym ziemniakiem i sosem z gorczycy

Koszt warsztatów – 230 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

30 marzec 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty – Ramen

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Miso ramen
  • Wege ramen
  • Shoyu ramen
  • Nauka robienia makaronu
  • Marynowanie jaj

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

31 marzec (niedziela) – 12.00 – 16.00

Warsztaty – Ryby i owoce morza

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tuńczyk w kolendrze, awokado z wasabi, dżem pomidorowy, jabłko
  • Makrela z sałatką z pieczonych buraków i sosem cytrynowym
  • Zupa rybna z owocami morza
  • Tortellini z pastą krewetkową, musem z kopru włoskiego i oliwą pietruszkową

Koszt warsztatów – 240 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

03 kwiecień 2019 (środa) 17:00 – 21:00

Jarzynove dania jednogarnkowe

Warsztaty poprowadzi Dominika Wójciak

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

Podczas warsztatów nauczycie się jak przygotować pyszne i pożywne dania jednogarnkowe z całego świata. Dowiecie się jakich trików kulinarnych używać i po jakie przyprawy sięgać, by przy minimum wysiłku uzyskać z jarzyn maksimum smaku.

  • Marchewkowa caponata z oliwkami i kolendrą
  • Fasolka po wrzawsku z koprem włoskim i selerem naciowym
  • Chili sin carne z opalanym bakłażanem i czekoladą
  • Muślinowy budyń jaglany z krwistymi pomarańczami

Koszt warsztatów – 250 PLN

brak wolnych miejsc

Dominika Wójciak

MasterChef

05 kwiecień 2019 (piątek) – 17:00 – 21:00

Warsztaty – Burgery

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tradycyjne bułki do klasycznego burgera
  • Klasyczny burger wołowy z sosem BBQ i chutney z czerwonej cebuli
  • Burger jagnięcy z wędzonym kozim serem i borowikami

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel

12 kwiecień 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Wege Święta

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Wege rosół  grzybowy z lanymi kluskami
  • Biała kiełbaska z komosy i fasoli
  • Ziemniaki faszerowane pastą bezjajeczną
  • Sałatka jarzynowa z sojonezem
  • Modra kapusta
  • Sos chrzanowy
  • Mini babki cytrynowe

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia Wegańska

13 kwiecień 2019 (sobota) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Larb Moo- Wieprzowina na styl tajski
  • Pad Thai – Makaron tajski z krewetkami i orzeszkami
  • Tom Kha Gai – Zupa tajska z mlekiem kokosowym i kurczakiem
  • Mango Sticy Rice – Budyń ryżowy z mleczkiem kokosowym i mango

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

26 kwiecień 2019 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Ramen

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Wege miso ramen
  • Shoyu ramen
  • Creamy chicken ramen – ramen drobiowy łagodny i ostry
  • Nauka robienia makaronu

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef

28 kwiecień 2019 (niedziela) 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni japońskiej

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bulion z łososia i miso z grzybami shitake
  • Pierożki gyoza z wieprzowiną
  • Oyaku Donburi – kurczak i jajko na ryżu
  • Słodkie ciasteczka mochi

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Mariusz Moskała

Doświadczony sushi shef