20 styczeń 2018 (sobota) – 12.00 – 16.00

Gorąca kuchnia brazylijska

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bolinho de Bacalhau – delikatne pulpeciki z dorsza idealne na przekąskę podane z pikantnym sosem
  • Salada de Polvo – sałatka z ośmiornicy z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, kolendry z sosem vinaigrette
  • Coxinha de Galinha – delikatne brazylijskie przekąski nadziane farszem z kurczaka przypominające wyglądem indyjskie samosy
  • Moqueca de Camarao – gulasz z krewetkami z mlekiem kokosowy i dodatkiem oleju palmowego
  • Caipirinha – tradycyjny drink brazylijski

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotowania

21 styczeń 2018 (niedziela) – 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni indyjskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Keema samosa – smażone mięsne pierożki
  • Murgh Masal – kurczak po pendżabsku
  • Mullagatanni – zupa
  • Narial Chutney – dip kokosowy
  • Masala chai – korzenna herbata masala
  • Aam ki lassi – lassi mangowe

 

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

26 styczeń 2018 (piątek) – 17.00 – 21.00

Wegańska podróż po Azji

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Miso ramen na długo gotowanym wywarze z dodatkami
  • Sałatka pad thai z tofu
  • Bułki bao  z szarpanym jackfrutem na ostro
  • Lassi mango lub tapioka z kokosem i mango

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

27 styczeń 2018 (sobota) – 12.00 – 16.00

Warsztaty – Ryby i owoce morza

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bruschetta z pastą awokado i wasabi z krewetkami na ostro
  • Halibut z kruszonką oliwkową i risotto limonkowym
  • Staropolski krem z raków
  • Dorada, puree z groszku zielonego, sos rybny (nauka filetowania ryby)

Koszt warsztatów – 230 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

28 styczeń 2018 (niedziela) – 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni japońskiej – Ramen

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Shio-ramen
  • Tonkotsu-ramen
  • Miso-ramen
  • Wega-ramen

Koszt warsztatów – 180 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

2 luty 2018 (piątek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty – Burgery

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tradycyjne bułki do klasycznego burgera
  • czarne bułki do fish burgera
  • klasyczny koltlet wołowy
  • kotlet z łososia
  • pieczone ziemniaki
  • klasyczny sos BBQ
  • sos koktailowy na wiśniówce
  • chutney z czerwonej cebuli

Koszt warsztatów – 180 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

3 luty 2018 (sobota) – 12.00 – 16.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Temari sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Mistrz kuchni japońskiej

4 luty 2018 (niedziela) – 12.00 – 16.00

Warsztaty – Pączkowa rewolucja

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Jasińska

Tłusty czwartek swoją nazwę wywodzi od tłustych biesiad, obchodzonych niezwykle hucznie i wesoło na koniec karnawału. Aby tradycji stało się zadość, „ Król Pączek ” zagości w Naszym Studiu Kulinarnym. To wszystko za sprawą Agnieszki Jasińskiej, która o pieczeniu pączków i innych smażonych słodkościach opowie Wam wszystko! Sami przygotujecie ciasto według tradycyjnej receptury, ale nadzienia i polewy zaskoczą was nowoczesnym smakiem i aromatem! Pracownia zamieni się tego dnia w cudowną Pączkarnię, z której zabierzecie do domu przez Was samodzielnie przygotowane słodkie oraz cudnie pachnące wypieki!

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tradycyjne Pączki z różą
  • Małe pączusie z dynią
  • Cynamonowe faworki
  • Smażone wontony z domową nutellą

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Agnieszka Jasińska

Finalistka programu Hell`s Kitchen

8 luty 2018 (czwartek) – 17.00 – 21.00

Zimowe warzywo

Warsztaty poprowadzi Dominika Wójciak

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • wędzone masala chai z domowym mlekiem z nerkowców
  • ekspresowa zupa z kiszonej dyni i marchwi z imbirem
  • kiszona dynia z marchewką na zupę
  • marchewkowa lasagne bolognese z ekspresowym colleslawem z brukselki
  • długo pieczony, kremowy seler z duszoną brukselką w sosie gorgonzola
  • mocno czekoladowe ciasto z bakłażanem i słonym karmelem

Koszt warsztatów – 250 PLN

zarezerwuj miejsce

Dominika Wójciak

MasterChef

9 luty 2018 (piątek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty z wołowiny

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Stek z polędwicy wołowej z sosami:

– sos czerwonej cebuli i octu balsamicznego

– sos z czerwonego wina

– sos z zielonego pieprzu

  • Ragout z wołowiną i z kluskami kładzionymi
  • Sałatka z rostbefem pieczonym, jajkiem w koszulce, pieczonym ziemniakiem i sosem z gorczycy

Koszt warsztatów – 220 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

10 luty 2018 (sobota) – 12.00 – 16.00

Słodkie, wegańskie szaleństwo

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Ciasto marchewkowe bez glutenu z waniliową polewą
  • Czekoladowo-orzechowe brownie z ciecierzycy z karmelem z daktyli
  • Kolorowe bakaliowe trufle
  • Cynamonowe, drożdżowe zawijarce z batatem i cytrynowym lukrem
  • Gruszka gotowana w winie z tymiankiem i wegańską bezą

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

11 luty 2018 (Niedziela) – 12.00 – 16.00

Kuchnia Hiszpańska

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Pulpo a la gallega
  • Patatas con alioli
  • Paella valenciana
  • Flan casero
  • Sangria
  • Horchata de chufa

 

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Pasjonat Kuchni Hiszpańskiej

17 luty 2018 (sobota) – 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni japońskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Sukiyaki – japoński gulasz wołowy
  • Misoka soba – noworoczna soba z kurczakiem i tofu
  • Kitsune udon – rosół z lisim makaronem
  • Ika no tempura – kalmary w tempurze
  • Kamo nanban – zupa z marynowanej piersi kaczki

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

25 luty 2018 (niedziela) – 12.00 – 16.00

Roślinny rzeźnik, czyli wegańskie warsztaty z bezmięsne!

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Niedzielny sojo-schab z ziemniakami i mizerią
  • Grillowany krwisty stejk  z winem i jałowcem
  • Ni to seler ni to ryba z cytryną
  • Burger z chlebowca w bule
  • Najlepszy na świecie pasztet pieczony z ostrym sosem
  • Kufel piwa

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

7 marzec 2018 (środa) – 17.00 – 21.00

Wegańskie torty

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Biszkopt szpinakowy
  • Biszkopt paprykowy
  • Biszkopt tradycyjny, wegański
  • Krem kokosowy
  • Krem na bazie aquafaby
  • Krem czekoladowy z batata
  • Honeycomb
  • Szkło z karmelu

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

6 kwiecień 2018 (piątek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty – Wegański nabiał

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Domowe mleka na bazie orzechów i nasion
  • Twarożki z wytłoczyn
  • Koagulacja soi czyli wstęp do tofu
  • Szybka fermentacja domowe serki
  • Jogurt kokosowy i sojowy

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska