10 maj 2018 (czwartek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Temari sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

11 maj 2018 (piątek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • moo satay
  • thot man plaa
  • pad thai
  • nam pla prik
  • nam jiem tort man
  • kluay kaek – zielona pasta curry

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

12 maj 2018 (Sobota) – 16:00 – 20:00

Warsztaty z wołowiny

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Stek z polędwicy wołowej z sosami
  • sos czerwonej cebuli i octu balsamicznego
  • sos z czerwonego wina
  • sos z zielonego pieprzu
  • Ragout z wołowiną i z kluskami kładzionymi
  • Sałatka z rostbefem pieczonym, jajkiem w koszulce, pieczonym ziemniakiem i sosem z gorczycy

Koszt warsztatów – 220 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

17 maj 2018 (czwartek) – 17.00 – 21.00

Warsztaty kuchni indyjskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Keema samosa – smażone mięsne pierożki
  • Murgh Masal – kurczak po pendżabsku
  • Mullagatanni – zupa
  • Narial Chutney – dip kokosowy
  • Masala chai – korzenna herbata
  • masala Aam ki lassi – lassi mangowe

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

27 maj 2018 (niedziela) – 12:00 – 16:00

Potrawy z kurczaka

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Rosół z domowym makaronem
  • Filet supreme z risotto limonkowym i szparagami
  • Rolada z pomidorami suszonymi i szpinakiem
  • Udko faszerowane grzybami z musem z selera i jabłka

Podczas warsztatów nauczymy Was rozbierać kurczaka na poszczególne elementy, które wykorzystamy do przygotowania powyższych dań.

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

07 czerwiec 2018 (Czwartek) 17:00 – 21:00

Szparagowe love

Warsztaty poprowadzi Dominika Wójciak

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bzowa lemoniada
  • Szparagi z piklowaną rzodkiewką, szczawiem jajkiem w koszulce i sosem holenderskim
  • Muślinowy krem z duszonych w maśle szparagów z oliwą szczypiorkową
  • Szparagowe kaszotto z lubczykiem
  • Bzowy pudding z tapioki z truskawkami i różowym pieprzem

Koszt warsztatów – 240 PLN

zarezerwuj miejsce

Dominika Wójciak

MasterChef

17 czerwiec 2018 (Niedziela) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni hiszpańskiej

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Salpicon de mariscos – hiszpańska, kolorowa mieszanka warzyw i owoców morza w zalewie
  • Chłodnik Salmorejo z Kordoby z przepiórczym jajkiem i szynką serrano
  • Fideua de mariscos, czyli makaronowa odmiana paelli z owocami morza
  • Paparajotes murcianos – deser z Murcji, liście cytryny w cieście drożdżowym, obtoczone w cukrze i cynamonie
  • Biała sangria, orzeźwiający napój z Cavy – białego wina musującego i owoców

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Adrian Stojewski

Kucharz, podróżnik i bloger

28 czerwiec 2018 (czwartek) 17.00 – 21.00

Warsztaty kuchni japońskiej – Ramen

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Shio-ramen
  • Tonkotsu-ramen
  • Miso-ramen
  • Wega-ramen

Koszt warsztatów – 190 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

29 czerwiec 2018 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Ryby i owoce morza

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bruschetta z pastą awokado i wasabi z krewetkami na ostro
  • Halibut z kruszonką oliwkową i risotto limonkowym
  • Zupa rybna – zabielana
  • Dorada, puree z groszku zielonego, sos rybny (nauka filetowania ryby)

Koszt warsztatów – 240 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji