22 lipiec 2018 (niedziela) 12.00 – 16.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Temari sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 190 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

26 lipiec 2018 (czwartek) 17:00 – 21:00

Warsztaty z wołowiny

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Stek z polędwicy wołowej z sosami
  • sos czerwonej cebuli i octu balsamicznego
  • sos z czerwonego wina
  • sos z zielonego pieprzu
  • Ragout z wołowiną i z kluskami kładzionymi
  • Sałatka z rostbefem pieczonym, jajkiem w koszulce, pieczonym ziemniakiem i sosem z gorczycy

Koszt warsztatów – 220 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

28 lipiec 2018 (sobota ) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni włoskiej

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tortellini z kaczką i kolendrą z musem selera i karmelizowanego jabłka z ciemnym sosem
  • Risotto alla milanese z owocami morza i grillowaną ośmiornicą
  • Tiramisu

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

02 sierpień 2018 (czwartek) 17:00 – 21:00

Ryby i owoce morza w kuchni azjatyckiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tom yum going – zupa z krewetek (Tajlandia)
  • Yum woon sen – sałatka z krewetek i makaronu sojowego (Wietnam)
  • Haemul pajeon – placuszki z owocami morza (Korea)
  • Nama-gaki no oroshi ae – ostrygi z salsą z daikona (Japonia)
  • Saba no misoni – makrela w pascie miso (Japonia)
  • Sashimi z dorady (Japonia)

Koszt warsztatów – 230 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

03 sierpień 2018 (piątek) 17.00 – 21.00

Warsztaty – Burgery

Warsztaty poprowadzi Maciej Kopczyński

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • tradycyjne bułki do klasycznego burgera
  • czarne bułki do fish burgera
  • klasyczny kotlet wołowy
  • kotlet z łososia
  • klasyczny sos BBQ
  • sos koktajlowy na wiśniówce
  • chutney z czerwonej cebuli

Koszt warsztatów – 190 PLN

brak wolnych miejsc

Maciej Kopczyński

Właściciel Kulinarnych Kreacji

10 sierpień 2018 (piątek) 17:00 – 21:00

Pho, bibimbap i stir-fried

Wegańska podróż do Azji II

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Wegańska zupa pho z “wołowiną” i makaronem ryżowym
  • Bibimbap koreańska micha mocy z tempehem
  • Mapo doufu czyli chiński przepis na ostre tofu
  • Makaron z batata stir-fried z warzywami, sezamem i sosem cytrynowo sojowym
  • Kokosowy pudding ryżowy karmelizowanym bananem

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

11 sierpień 2018 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni greckiej

Warsztaty poprowadzi Panagiotis Ftaras

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Dolmadakia – faszerowane ryżem liście winogrona z świeżymi ziołami i sosem cytrynowym
  • Spanakotiropita – ciasto filo z młodym szpinakiem i serem feta w akompaniamencie z dipem tzatzyki
  • Sałatka Kreteńska tradycyjna sałatka grecka z grzankami z chleba jęczmiennego
  • Prawdziwa wersja „ryby po grecku” z warzywami i sosem pesto
  • Chłodnik z arbuza z lodami waniliowymi,  quinoa i miętą

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Panagiotis Ftaras

Kuchnia grecka

17 sierpień 2018 (piątek ) 17:00 – 21:00

Fuzion Azja z kiszonkami w tle

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bibimbap z takuanem i leśnymi grzybami
  • Hobokju z kiszoną natką marchwi i czarnuszką
  • Zupa Won Ton z kaczką i kiszonym czosnkiem
  • Zupa Kimchi z czerwonej kapusty
  • Pierożki Gyoza z kiszonym burakiem i wołowiną

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

24 sierpień 2018 (piątek) 17.00 – 21.00

Gorąca kuchnia brazylijska

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Bolinho de Bacalhau – delikatne pulpeciki z dorsza idealne na przekąskę podane z pikantnym sosem
  • Salada de Polvo – sałatka z ośmiornicy z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, kolendry z sosem vinaigrette
  • Moqueca de Camarao – gulasz z krewetkami z mlekiem kokosowy, kolendrą i warzywami podany z ryżem kokosowym
  • PAVÊ DE MARACUJÁ – egzotyczny deser brazylijski z marakują
  • Caipirinha – tradycyjny drink brazylijski

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotownia

14 wrzesień 2018 (piątek) 17:00 – 21:00

Klasyki Bliskiego Wschodu

Warsztaty poprowadzi Samar Khanafer

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • hummus – pasta z ciecierzycy
  • muahmmara – pasta z pieczonej papryki
  • baba ghanoush/ mutabbal – pasta z bakłażanów
  • tabbouleh – sałatka z natki pietruszki
  • kibbeh nayeh – tatar po libańsku
  • kibbeh – smażona przystawka z mięsa
  • bamieh – zupa z okry
  • zapiekana kafta – zapiekanka z wołowiny i natki pietruszki
  • cygarteki z ciasta filo z ashtą i syropem z wody z kwiatów pomarańczy i wody różane

Koszt warsztatów – 250 PLN

zarezerwuj miejsce

Samar Khanafer

Kuchnia Arabska

15 wrzesień 2018 (sobota) 10:00 – 14:00

Wege Bliski Wschód

Warsztaty poprowadzi Samar Khanafer

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • hummus – pasta z ciecierzycy
  • muahmmara – pasta z pieczonej papryki
  • baba ghanoush/ mutabbal – pasta z bakłażanów
  • tabbouleh – sałatka z natki pietruszki
  • falafel z sosem tahini – kulki z ciecierzycy z sosem sezamowym
  • szybki krem z czerwonej soczewicy z harissą
  • gulasz z zielonej fasolki z ryżem po arabsku
  • ciasteczka ma’amoul z daktylami

Koszt warsztatów – 250 PLN

brak wolnych miejsc

Samar Khanafer

Kuchnia Arabska

15 wrzesień 2018 (sobota) 16:00 – 20:00

Współczesna Kuchnia Bliskowschodnia

(zapowiedź premiery nowej książki „Sumak, mięta i kardamon”)

Warsztaty poprowadzi Samar Khanafer

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • harissa – ostra pasta z papryki
  • dukkah – mieszanka przypraw
  • zupa krem z marchwi, z harissą i pieczoną ciecierzycą
  • pasta z pieczarek
  • miętowa pasta z bobu
  • pasta z pieczonego bakłażana i papryki
  • gratin ze słodkich ziemniaków z pistacjowym dukkah
  • sałatka z buraka, ciecierzycy i soczewicy
  • kafta rybna
  • kafta z kurczaka
  • deser: placuszki z wodą z kwiatów pomarańczy i kardamonem

Koszt warsztatów – 250 PLN

zarezerwuj miejsce

Samar Khanafer

Kuchnia Arabska