21 wrzesień 2018 (piątek) 17:00 – 21:00

Wegańskie burgery

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Kolorowe bułki burgerowe
  • Krwisty burger z buraka
  • Ostry z czerwonej fasoli i kukurydzy
  • Owsiany z warzywami
  • Pieczone ziemniaki
  • Klasyczny wegański majonez
  • Szybkie pikle

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska

23 wrzesień 2018 (niedziela) 12.00 – 16.00

Warsztaty – Sushi

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Temari sushi
  • Inari sushi
  • Hosomaki
  • Uramaki
  • Futomaki
  • Temaki
  • Gotowanie ryżu
  • Dobór składników

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

29 wrzesień 2018 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni indyjskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Keema samosa – smażone mięsne pierożki
  • Murgh Masal – kurczak po pendżabsku
  • Mullagatanni – zupa
  • Narial Chutney – dip kokosowy
  • Masala chai – korzenna herbata
  • masala Aam ki lassi – lassi mangowe

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

06 październik 2018 (sobota) 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni hiszpańskiej

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Patatas con aioli – ziemniaczki w śródziemnomorskim sosie czosnkowym
  • Patatas bravas – ziemniaczki w ostrym sosie z Katalonii
  • Gazpacho andaluz – chłodnik z Andaluzji
  • Arroz Negro – Potrawa z ryżu z atramentem z kałamarnic i owocami morza
  • Barraquito – trójwarstwowa kawa z Wysp Kanadyjskich

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Adrian Stojewski

Pasjonat kuchni hiszpańskiej

13 październik 2018 (sobota) – 12.00 – 16.00

Warsztaty kuchni tajskiej

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak – Komar

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tom yum goong – zupa z krewetek
  • Pad Thai – smażony makaron
  • Kaeng khiao wan – zielone curry z kurczaka
  • Kluay kaek – banany smażone w cieście

Koszt warsztatów – 200 PLN

brak wolnych miejsc

Jakub Antoniszak

Specjalista od kuchni japońskiej

19 październik 2018 (piątek ) 17:00 – 21:00

Warsztaty kuchni greckiej

Warsztaty poprowadzi Panagiotis Ftaras

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Kotopita – ciasto filo wypełnione nadzieniem z mięsa drobiowego wraz z warzywami
  • Bakłażan faszerowany mięsnym sosem bolognese i beszamelem.
  • Sałata Politiki z sosem jabłkowym
  • Ośmiornica z makaronem i lekkim sosem pomidorowym
  • Rolada czekoladowa z biszkoptami w towarzystwie lodów waniliowych i gorącej czekolad

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Panagiotis Ftaras

Specjalista od kuchni greckiej

20 październik 2018 (sobota) – 12:00 – 16:00

Warsztaty kuchni skandynawskiej

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Eriksson

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • GRAVLAX z porem podany z kremowym sosem musztardowym i ogórkiem w zalewie octowej (tradycyjne skandynawskie danie przyrządzane z surowego łososia marynowanego w soli z dodatkiem cukru, białego pieprzu i świeżego koperku)
  • TOAST SKAGEN (elegancka szwedzka przystawka z krewetkami)
  • ONNSONS FRESTELSE (zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem anchois, cebuli, masła i śmietany)
  • LAXPUDDING (zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem łososia wędzonego i gravad udekorowana zielonymi szparagami i koprem)
  • KLADDKAKA (tradycyjne szwedzkie ciasto czekoladowe podane z bitą śmietaną i świeżymi owocami).
    Dodatkowo zaserwujemy tradycyjny Snaps (wódka z przyprawami, które wspomagają trawienie).

Koszt warsztatów – 220 PLN

zarezerwuj miejsce

Agnieszka Eriksson

Podróżniczka z pasją do gotownia

26 Październik 2018 (piątek) 17:00 – 21:00

Bezmięsny rzeźnik II

Warsztaty poprowadzi Alicja Rokicka

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

  • Tatar z buraków i pomidorów z kiszonym ogórkiem i sojonezem
  • Po’ boy sandwich ze skrzydełkami z boczniaków w chrupiącej panierce
  • Kiełba z piwem na tłuściutkim puree ziemniaczanym
  • Sos bez pieczeniowy
  • Taki tam wegański boczek

Koszt warsztatów – 200 PLN

zarezerwuj miejsce

Alicja Rokicka

Kuchnia wegańska