Specjalista od kuchni śródziemnomorskiej

Marcin Socha

Marcin Socha w swoim środowisku krakowskiej gastronomi uchodzi za pasjonata sztuki kulinarnej. W swojej karierze zawodowej przeszedł wszystkie szczeble kuchennej hierarchii aby dokładnie poznać prace kuchni. Swój warsztat kulinarny buduje od ponad dwunastu lat pracując w kilku krakowskich restauracjach. Specjalizuje się w kuchni europejskiej szczególnie kuchnia śródziemnomorska z naciskiem na wszelkiego rodzaju owoce morza. Jego długa współpraca z restauracją Farina została doceniona w „czerwonym przewodniku” (niestety nie gwiazdką ale nominacja samej restauracji). Dochodząc do wszystkiego samemu ciężką pracą chce przekazać swoją wiedze młodym adeptom sztuki kulinarnej. Sam doskonale wie, że rozpoczęcie przygody z gotowaniem można zacząć w każdym wieku ponieważ samodzielnie wykonał swoją pierwszą potrawę w wieku 8 lat. Aktywnie działa w przekazywaniu wiedzy o gotowaniu nie tylko własnym dzieciom, ale również adeptom szkół gastronomicznych jako członek wielu konkursów kulinarnych dla młodzieży.