Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
350,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
CHINKALI – Gruzińskie pierogi mięsne z aromatycznym bulionem, znane ze swojego charakterystycznego kształtu.
CHACZAPURI ADŻARSKIE – Placek z ciasta drożdżowego w formie łódki, nadziewany serem, wykończony żółtkiem i masłem.
ADŻAPSANDALI – Pyszny gulasz warzywny („Ala ratatuj” w wydaniu gruzińskim) ze słodką papryką, bakłażanem, świeżymi ziołami, soczystymi pomidorami i ziemniakami.
PCHALI – Przystawka warzywna z orzechami włoskimi, szpinakiem, świeżymi ziołami oraz gruzińską przyprawą Chmeli Suneli z nasionami granatu.
PELAMUSHU – Deser z naturalnego soku winogronowego, zagęszczony mąką pszenną z dodatkiem orzechów włoskich (w wschodniej Gruzji znany jako “TATARA”).
350,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
CHINKALI – Gruzińskie pierogi mięsne z aromatycznym bulionem, znane ze swojego charakterystycznego kształtu.
CHACZAPURI ADŻARSKIE – Placek z ciasta drożdżowego w formie łódki, nadziewany serem, wykończony żółtkiem i masłem.
ADŻAPSANDALI – Pyszny gulasz warzywny („Ala ratatuj” w wydaniu gruzińskim) ze słodką papryką, bakłażanem, świeżymi ziołami, soczystymi pomidorami i ziemniakami.
PCHALI – Przystawka warzywna z orzechami włoskimi, szpinakiem, świeżymi ziołami oraz gruzińską przyprawą Chmeli Suneli z nasionami granatu.
PELAMUSHU – Deser z naturalnego soku winogronowego, zagęszczony mąką pszenną z dodatkiem orzechów włoskich (w wschodniej Gruzji znany jako “TATARA”).
300,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Coctel de camaron – Krewetki w sosie pomidorowo-pomarańczowym z kolendrą, jalapeño i awokado.
Gringa – Własnoręcznie robiona tortilla pszenna zapiekana z serem, wieprzowiną marynowaną w ananasie i papryce pasilla.
Salsa taquera – Sos z zielonych pomidorów i chile de arbol.
Guacamole – Pasta z awokado, pomidorów, jalapeño i kolendry.
Flan – Krem karmelowo-waniliowy.
330,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Domowy makaron alkaliczny udon.
Udon z tempeh i warzywami w sosie gochujang.
Gotowane na parze bułki bao z tofu w sosie pomarańczowym.
Warzywa i boczniaki w tempurze.
Ogórek w słodko-ostrym sosie sojowym.
Kokosowe galaretki z mango i matcha.
350,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Zielony Cezar z boczniakami i kiszoną cytryną.
Fasola wrzawska cacio e peppe.
Ragu z wędzonych bakłażanów.
Ciasto dyniowe ze śliwkami earl grey.
350,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Zielony Cezar z boczniakami i kiszoną cytryną.
Fasola wrzawska cacio e peppe.
Ragu z wędzonych bakłażanów.
Ciasto dyniowe ze śliwkami earl grey.
350,00 zł
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
LAKSA – Ostra zupa curry z mlekiem kokosowym i kurczakiem.
PAD WOON SEN – Makaron sojowy z wieprzowiną i warzywami.
SOM TAM – Tajska sałatka z zielonej papai.
TA LAY PHAD NAM PRIK PHAO – Stir-Fry z owocami morza i tajską pastą chili.