Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

10 czerwca 2025 (wtorek) 17:00 – 21:00 – Roślinne talerzyki – sezonowe gotowanie

350,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Grubaśna focaccia z pesto z natki pietruszki i marchewki.
  • Karmelizowane młode marchewki, ciecierzyca z cytrynowym kremem z tofu, orzechami i olejem chili.
  • Pieczone młode ziemniaczki, sos romesco z salsą z jabłek.
  • Sałatka ze smażonej, marynowanej cukinii, zielonego groszku i ziołami.
  • Chlebek pistacjowy z cytrynowym lukrem i truskawkami.
Brak miejsc

13 czerwca 2025 (piątek) 17:00 – 21:00 – Kuchnia tajska

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • KAENG NOR MAI GA TE –  tajskie czerwone curry z kurczakiem, korzeniem bambusa i mlekiem kokosowym.
  • KAO TOM GAI –  tajska zupa z kurczakiem i ryżem.
  • PAD THAI – makaron ryżowy z krewetkami po tajsku
  • KLUAI KHAEK – bananowe placuszki w kokosowo-sezamowej panierce