Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

14 września 2024 (sobota) 10:00 – 14:00 – Kuchnia gruzińska

350,00 

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • CHINKALI – Gruzińskie pierogi mięsne z aromatycznym bulionem, znane ze swojego charakterystycznego kształtu.
  • CHACZAPURI ADŻARSKIE – Placek z ciasta drożdżowego w formie łódki, nadziewany serem, wykończony żółtkiem i masłem.
  • ADŻAPSANDALI – Pyszny gulasz warzywny („Ala ratatuj” w wydaniu gruzińskim) ze słodką papryką, bakłażanem, świeżymi ziołami, soczystymi pomidorami i ziemniakami.
  • PCHALI – Przystawka warzywna z orzechami włoskimi, szpinakiem, świeżymi ziołami oraz gruzińską przyprawą Chmeli Suneli z nasionami granatu.
  • PELAMUSHU – Deser z naturalnego soku winogronowego, zagęszczony mąką pszenną z dodatkiem orzechów włoskich (w wschodniej Gruzji znany jako “TATARA”).
Brak miejsc

14 września 2024 (sobota) 16:00 – 20:00 – Kuchnia gruzińska

350,00 

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • CHINKALI – Gruzińskie pierogi mięsne z aromatycznym bulionem, znane ze swojego charakterystycznego kształtu.
  • CHACZAPURI ADŻARSKIE – Placek z ciasta drożdżowego w formie łódki, nadziewany serem, wykończony żółtkiem i masłem.
  • ADŻAPSANDALI – Pyszny gulasz warzywny („Ala ratatuj” w wydaniu gruzińskim) ze słodką papryką, bakłażanem, świeżymi ziołami, soczystymi pomidorami i ziemniakami.
  • PCHALI – Przystawka warzywna z orzechami włoskimi, szpinakiem, świeżymi ziołami oraz gruzińską przyprawą Chmeli Suneli z nasionami granatu.
  • PELAMUSHU – Deser z naturalnego soku winogronowego, zagęszczony mąką pszenną z dodatkiem orzechów włoskich (w wschodniej Gruzji znany jako “TATARA”).
Brak miejsc

02 października 2024 (środa) 17:00 – 21:00 – Kuchnia meksykańska

300,00 

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Coctel de camaron – Krewetki w sosie pomidorowo-pomarańczowym z kolendrą, jalapeño i awokado.
  • Gringa – Własnoręcznie robiona tortilla pszenna zapiekana z serem, wieprzowiną marynowaną w ananasie i papryce pasilla.
  • Salsa taquera – Sos z zielonych pomidorów i chile de arbol.
  • Guacamole – Pasta z awokado, pomidorów, jalapeño i kolendry.
  • Flan – Krem karmelowo-waniliowy.