Mariusz Moskała

Mariusz Moskała, znany w krakowskim świecie gastronomi jako znakomity Sushi Chef z piętnastoletnim doświadczeniem i genialnym wyczuciem łączenia smaków azjatyckich. Rozwijał swoja karierę w wielu restauracjach i najlepszych sushi barach krakowskich co ciągle rozwijało jego pasję nie tylko do sushi, a i całej kuchni azjatyckiej z naciskiem na japońską, koreańską oraz tajską. Swoje doskonałe umiejętności posługiwania się nożem oraz wiedzę o sushi utwierdził zdobywając w 2018 roku Japoński Certyfikat Sushi Mastera pod okiem mistrza sushi pana Hirotoshi Ogawa wydany przez All Japan Sushi Association (AJSA).  Jest wspaniałym mentorem, który przekazuje swoją wiedzę i umiejętności każdemu, kto chce poznać azjatycki świat kulinarny, nauczyć się jak łączyć smaki i dalej przekazywać zaraźliwą miłość do sztuki sushi oraz wspaniałych potraw kuchni azjatyckiej. Najważniejszym dla sushi mastera Mariusza jest zaprezentowanie świeżości i najlepszych składników, które oferuje Azja. Wykorzystując sezonowość, szeroką paletę smaków oraz składników kuchni azjatyckiej zawsze pracuje nad odpowiednim dopasowaniem dań do preferencji smakowych każdego miłośnika sushi oraz ciepłej kuchni z regionu Azji Południowo-Wschodniej.