Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Brak miejsc

18 maja 2024 (sobota) 10:00 – 14:00 – Kuchnia bliskowschodnia

350,00 
Zajęcia prowadzi: Małgorzata Szymonek
(Kuchnia bliskowschodnia)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Kibbeh – kotleciki z mielonego mięsa i orzechami pinii
  • Sałatka Fattoush
  • Podpłomyki
  • Muchboos – Korzenny ryż basmati z kurczakiem, smażoną cebulką, rodzynkami i orzechami nerkowca
  • Baklawa – zapiekane ciasto filo z mielonymi orzechami i syropem cukrowym

25 maja 2024 (sobota) 10:00 – 14:00 – Warsztaty z wołowiny

350,00 
Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni )

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Tatar z polędwicy wołowej z paloną kaszą gryczaną, kaparami, emulsją z żółtka i majonezem z rokitnika, wykończony bursztynem dojrzewającym 24 miesiące.
  • Stek z polędwicy wołowej z sosem berneńskim o smaku kimchi, pieczoną młodą kapustą z pieprzem syczuańskim i oliwą szczypiorkową.
  • Stek z antrykotu z kremowym sosem z czerwonej papryki i ziemniakami Hasselback.

19 czerwca 2024 (środa) 17:00 – 21:00 – Kuchnia tajska

340,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Kuay Teaw Nua – zupa po tajsku z wołowiną i makaronem ryżowym.
  • Pad Thai – Makaron tajski z krewetkami i orzeszkami.
  • Yum Moo Ob – Sałatka po tajsku z pieczoną polędwiczka wieprzową na ostro.
  • Tub Tim Grob – Klasyczny deser tajski z barwionymi kasztanami jadalnymi, żelem z tapioki i mleczkiem kokosowym o smaku liści pandan.

28 czerwca 2024 (piątek) 17:00 – 21:00 – Kuchnia koreańska

340,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Honghap Tang – Koreańska potrawka z mulami.
  • Jeyuk Bokkeum – Smażona wieprzowina po koreańsku na ostro.
  • Buchujeon – Naleśniki ze szczypiorkiem i krewetkami w stylu koreańskim.
  • Jaengban guksu – Sałatka z makaronem gryczanym soba, warzywami i sosem na bazie pasty gochujang.

10 lipca 2024 (środa) 17:00 – 21:00 – Kuchnia japońska

340,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Nabeyaki Udon – Zupa z makaronem udon na wywarze dashi z krewetkami w tempurze i smażonym inari.
  • Yakiniku Don – Miska z ryżem i grillowaną wołowiną z sosem yakiniku.
  • Saba Misoni – Makrela duszona w miso z ryżem shiso-daikon.
  • Tofu namero – Smażone tofu z imbirem, dymką i jajkiem.