Wyświetlanie wszystkich wyników: 13
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Spaghetti alla Chitarra z sosem carbonara
Risotto alla Milanese – tradycyjne danie z Mediolanu
Cappelletti z pastą borowikową i bulionem jagnięcym
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
DAKGALBI – Kultowy, południowokoreański stir-fry z kurczakiem.
BUDAE JJIGAE – Potrawka koreańskiej armii, czyli duszony kociołek rozmaitości.
DOBU JORIM – Koreański klasyk – słodko-pikantne duszone tofu.
HOTTEOK – Słodkie naleśniki ze słonecznikiem.
370,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
GYUTATAKI – Obsmażana polędwica wołowa w lekko pikantnej marynacie.
NIKU UDON – Pełna umami zupa z makaronem udon i delikatną wołowiną.
GYOZA z wołowiną – delikatne japońskie pierożki z wołowiną i warzywami.
DONBURI z potrawką z wołowiny, papryki i cukinii.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
DAKGALBI – Kultowy, południowokoreański stir-fry z kurczakiem.
BUDAE JJIGAE – Potrawka koreańskiej armii, czyli duszony kociołek rozmaitości.
DOBU JORIM – Koreański klasyk – słodko-pikantne duszone tofu.
HOTTEOK – Słodkie naleśniki ze słonecznikiem.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
SHOYU RAMEN – Klasyczny japoński ramen z szarpaną wieprzowiną.
KOTTERI VEGE RAMEN – Kremowy wywar warzywny z dynią.
MISO RAMEN – Ramen na wywarze wieprzowo-drobiowym z dwoma rodzajami pasty miso.
JAJKO AJITSUKE.
Własnoręcznie robiony makaron.
400,00 zł
Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni )
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Stek z piersi kaczej z sosem porto, puree z pietruszki i gruszki, chrust z szynki serrano.
Stek z polędwicy wołowej z sosem berneńskim, ziemniaki konfitowane w gęsim tłuszczu.
Stek z tuńczyka z sałatką z dzikiego brokuła i aromatycznym sosem ziołowym z gotowanym jajkiem i serem Pecorino Romano.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
SHOYU RAMEN – Klasyczny japoński ramen z szarpaną wieprzowiną.
KOTTERI VEGE RAMEN – Kremowy wywar warzywny z dynią.
MISO RAMEN – Ramen na wywarze wieprzowo-drobiowym z dwoma rodzajami pasty miso.
JAJKO AJITSUKE.
Własnoręcznie robiony makaron.
400,00 zł
Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Tatar z polędwicy wołowej z paloną kaszą gryczaną, kaparami, emulsją z żółtka i majonezem z rokitnika, wykończony bursztynem dojrzewającym 24 miesiące.
Polędwica Wellington z sosem z czerwonego wina
Stek z antrykotu z kremowym sosem z czerwonej papryki i ziemniakami Hasselback.
370,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
NIGIRI SUSHI – sushi formowane w dłoni.
HOSOMAKI – maki jednoskładnikowe.
FUTOMAKI – maki wieloskładnikowe.
URAMAKI – maki odwrócone.
GOTOWANIE RYŻU
DOBÓR SKŁADNIKÓW
340,00 zł
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Barszcz wigilijny z ziemniakami i koperkiem.
Szlachcice – pierogi z ziemniakami, cebulką i słodką omastą.
Pasztet z kaszy jaglanej z soczewicą i boczniakami.
Drożdżowy kulebiak z kapustą kiszoną, grzybami i ziemniakami.
Pieczone, faszerowane jabłka z kaszą jęczmienną, orzechami i bakaliami.
Bezalkoholowy poncz.
340,00 zł
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Zupa krem z buraków i jabłek z kwaśną migdałową „śmietaną” i orzechami laskowymi.
Pierogi pełnoziarniste z tofu, suszonymi pomidorami i oregano.
Pot pie z warzywami i grzybami po burgundzku.
Wykwintny pasztet z grzybów, ciecierzycy z czarnym czosnkiem i miso.
Mus czekoladowy z wiśnią i kumkwatem.
Bezalkoholowy poncz.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
FOCACCIA BARESE – charakterystyczna dla okolic Bari z pieczonym burakiem.
CRAPIATA MATERANA – gęsta, pożywna potrawka z soczewicy i fasoli.
PASTA FRESCA INTEGRALE – domowy makaron z mąki pełnoziarnistej.
CICERI E TRIA – makaron z warzywami, ciecierzycą i pangrattato.
INSALATA D’ARANCE SIRACUSANA – sałatka z pomarańczy, cebuli i kopru włoskiego z Syrakuz.
PANFORTE – mocno bakaliowo owocowe ciasto z Sieny.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Rozgrzewające congee z grzybami shiitake i sosem sojowym.
Tofu tika masala czyli kawałki pieczonego tofu w aromatycznym
Kolorowy ryż basmati z kokosem i zielonym groszkiem.
Pełnoziarniste czosnkowe placuszki roti.
Chińska sałatka na ciepło z sałaty lodowej z prażoną cebulką.
Słodka bao z farszem z czarnego sezamu.