Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
350,00 zł Zajęcia prowadzi: Małgorzata Szymonek
(Kuchnia bliskowschodnia)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Warag enab – Gołąbki w liściach winogron Moutabbal – Pasta z bakłażana Hubus – Chlebek arabski Shoarma z kurczakiem Kunafa – Ciasto z kataifi, ricottą, pistacjami i syropem cukrowym
350,00 zł Zajęcia prowadzi: Małgorzata Szymonek
(Kuchnia bliskowschodnia)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Kibbeh – kotleciki z mielonego mięsa i orzechami pinii Sałatka Fattoush Podpłomyki Muchboos – Korzenny ryż basmati z kurczakiem, smażoną cebulką, rodzynkami i orzechami nerkowca Baklawa – zapiekane ciasto filo z mielonymi orzechami i syropem cukrowym
350,00 zł Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni )
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Tatar z polędwicy wołowej z paloną kaszą gryczaną, kaparami, emulsją z żółtka i majonezem z rokitnika, wykończony bursztynem dojrzewającym 24 miesiące. Stek z polędwicy wołowej z sosem berneńskim o smaku kimchi, pieczoną młodą kapustą z pieprzem syczuańskim i oliwą szczypiorkową. Stek z antrykotu z kremowym sosem z czerwonej papryki i ziemniakami Hasselback.
340,00 zł Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Kuay Teaw Nua – zupa po tajsku z wołowiną i makaronem ryżowym. Pad Thai – Makaron tajski z krewetkami i orzeszkami. Yum Moo Ob – Sałatka po tajsku z pieczoną polędwiczka wieprzową na ostro. Tub Tim Grob – Klasyczny deser tajski z barwionymi kasztanami jadalnymi, żelem z tapioki i mleczkiem kokosowym o smaku liści pandan.
340,00 zł Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Honghap Tang – Koreańska potrawka z mulami. Jeyuk Bokkeum – Smażona wieprzowina po koreańsku na ostro. Buchujeon – Naleśniki ze szczypiorkiem i krewetkami w stylu koreańskim. Jaengban guksu – Sałatka z makaronem gryczanym soba, warzywami i sosem na bazie pasty gochujang.
340,00 zł Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Nabeyaki Udon – Zupa z makaronem udon na wywarze dashi z krewetkami w tempurze i smażonym inari. Yakiniku Don – Miska z ryżem i grillowaną wołowiną z sosem yakiniku. Saba Misoni – Makrela duszona w miso z ryżem shiso-daikon. Tofu namero – Smażone tofu z imbirem, dymką i jajkiem.
340,00 zł Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka )
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Tom Yum – Tajska zupa na ostro z krewetkami. Gaeng keow waan – Zielone curry z kurczakiem. Plah Tub Tim Rad Prik – Chrupiąca ryba po tajsku z sosem czosnkowym i chili. Banany po tajsku z mleczkiem kokosowym.