Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

Brak miejsc

21 października 2025 (wtorek) 17:00 – 21:00 – Tak smakuje Korea

350,00 
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • DAKGALBI – Kultowy, południowokoreański stir-fry z kurczakiem.
  • BUDAE JJIGAE – Potrawka koreańskiej armii, czyli duszony kociołek rozmaitości.
  • DOBU JORIM – Koreański klasyk – słodko-pikantne duszone tofu.
  • HOTTEOK – Słodkie naleśniki ze słonecznikiem.
Brak miejsc

24 października 2025 (piątek) 17:00 – 21:00 – Wołowina w japońskim wydaniu

370,00 
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • GYUTATAKI – Obsmażana polędwica wołowa w lekko pikantnej marynacie.
  • NIKU UDON – Pełna umami zupa z makaronem udon i delikatną wołowiną.
  • GYOZA z wołowiną – delikatne japońskie pierożki z wołowiną i warzywami.
  • DONBURI z potrawką z wołowiny, papryki i cukinii.
Brak miejsc

28 października 2025 (wtorek) 17:00 – 21:00 – Tak smakuje Korea

350,00 
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • DAKGALBI – Kultowy, południowokoreański stir-fry z kurczakiem.
  • BUDAE JJIGAE – Potrawka koreańskiej armii, czyli duszony kociołek rozmaitości.
  • DOBU JORIM – Koreański klasyk – słodko-pikantne duszone tofu.
  • HOTTEOK – Słodkie naleśniki ze słonecznikiem.
Brak miejsc

29 października 2025 (środa) 17:00 – 21:00 – Ramen

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • SHOYU RAMEN – Klasyczny japoński ramen z szarpaną wieprzowiną.
  • KOTTERI VEGE RAMEN –  Kremowy wywar warzywny z dynią.
  • MISO RAMEN – Ramen na wywarze wieprzowo-drobiowym z dwoma rodzajami pasty miso.
  • JAJKO AJITSUKE.
  • Własnoręcznie robiony makaron.

08 listopada 2025 (sobota) 11:00 – 15:00 – Steki i dodatki

400,00 
Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni )

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Stek z piersi kaczej z sosem porto, puree z pietruszki i gruszki, chrust z szynki serrano.
  • Stek z polędwicy wołowej z sosem berneńskim, ziemniaki konfitowane w gęsim tłuszczu.
  • Stek z tuńczyka z sałatką z dzikiego brokuła i aromatycznym sosem ziołowym z gotowanym jajkiem i serem Pecorino Romano.
Brak miejsc

12 listopada 2025 (środa) 17:00 – 21:00 – Ramen

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • SHOYU RAMEN – Klasyczny japoński ramen z szarpaną wieprzowiną.
  • KOTTERI VEGE RAMEN –  Kremowy wywar warzywny z dynią.
  • MISO RAMEN – Ramen na wywarze wieprzowo-drobiowym z dwoma rodzajami pasty miso.
  • JAJKO AJITSUKE.
  • Własnoręcznie robiony makaron.

15 listopada 2025 (sobota) 11:00 – 15:00 – Wołowina

400,00 
Zajęcia prowadzi: Maciej Kopczyński
(Szef kuchni)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Tatar z polędwicy wołowej z paloną kaszą gryczaną, kaparami, emulsją z żółtka i majonezem z rokitnika, wykończony bursztynem dojrzewającym 24 miesiące.
  • Polędwica Wellington z sosem z czerwonego wina
  • Stek z antrykotu z kremowym sosem z czerwonej papryki i ziemniakami Hasselback.

06 grudnia 2025 (sobota) 10:00 – 14:00 – Roślinne święta – bliżej tradycji

340,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Barszcz wigilijny z ziemniakami i koperkiem.
  • Szlachcice – pierogi z ziemniakami, cebulką i słodką omastą.
  • Pasztet z kaszy jaglanej z soczewicą i boczniakami.
  • Drożdżowy kulebiak z kapustą kiszoną, grzybami i ziemniakami.
  • Pieczone, faszerowane jabłka z kaszą jęczmienną, orzechami i bakaliami.
  • Bezalkoholowy poncz.

06 grudnia 2025 (sobota) 16:00 – 20:00 – Roślinne święta – nowocześniej

340,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Zupa krem z buraków i jabłek z kwaśną migdałową „śmietaną” i orzechami laskowymi.
  • Pierogi pełnoziarniste z tofu, suszonymi pomidorami i oregano.
  • Pot pie z warzywami i grzybami po burgundzku.
  • Wykwintny pasztet z grzybów, ciecierzycy z czarnym czosnkiem i miso.
  • Mus czekoladowy z wiśnią i kumkwatem.
  • Bezalkoholowy poncz.

13 stycznia 2026 (wtorek) 17:00 – 21:00 – Zimowa, roślinna podróż do Włoch

350,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • FOCACCIA BARESE – charakterystyczna dla okolic Bari z pieczonym burakiem.
  • CRAPIATA MATERANA – gęsta, pożywna potrawka z soczewicy i fasoli.
  • PASTA FRESCA INTEGRALE – domowy makaron z mąki pełnoziarnistej.
  • CICERI E TRIA – makaron z warzywami, ciecierzycą i pangrattato.
  • INSALATA D’ARANCE SIRACUSANA – sałatka z pomarańczy, cebuli i kopru włoskiego z Syrakuz.
  • PANFORTE – mocno bakaliowo owocowe ciasto z Sieny.

14 stycznia 2026 (środa) 17:00 – 21:00 – Rozgrzewająca, roślinna podróż do Azji

350,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Rozgrzewające congee z grzybami shiitake i sosem sojowym.
  • Tofu tika masala czyli kawałki pieczonego tofu w aromatycznym
  • Kolorowy ryż basmati z kokosem i zielonym groszkiem.
  • Pełnoziarniste czosnkowe placuszki roti.
  • Chińska sałatka na ciepło z sałaty lodowej z prażoną cebulką.
  • Słodka bao z farszem z czarnego sezamu.