Wyświetlanie 1–16 z 21 wyników
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
FOCACCIA BARESE – charakterystyczna dla okolic Bari z pieczonym burakiem.
CRAPIATA MATERANA – gęsta, pożywna potrawka z soczewicy i fasoli.
PASTA FRESCA INTEGRALE – domowy makaron z mąki pełnoziarnistej.
CICERI E TRIA – makaron z warzywami, ciecierzycą i pangrattato.
INSALATA D’ARANCE SIRACUSANA – sałatka z pomarańczy, cebuli i kopru włoskiego z Syrakuz.
PANFORTE – mocno bakaliowo owocowe ciasto z Sieny.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Rozgrzewające congee z grzybami shiitake i sosem sojowym.
Tofu tika masala czyli kawałki pieczonego tofu w aromatycznym sosie.
Kolorowy ryż basmati z kokosem i zielonym groszkiem.
Pełnoziarniste czosnkowe placuszki roti.
Chińska sałatka na ciepło z sałaty lodowej z prażoną cebulką.
Słodka bao z farszem z czarnego sezamu.
370,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
NIGIRI SUSHI – sushi formowane w dłoni.
HOSOMAKI – maki jednoskładnikowe.
FUTOMAKI – maki wieloskładnikowe.
URAMAKI – maki odwrócone.
GOTOWANIE RYŻU
DOBÓR SKŁADNIKÓW
370,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
GYUTATAKI – Obsmażana polędwica wołowa w lekko pikantnej marynacie.
NIKU UDON – Pełna umami zupa z makaronem udon i delikatną wołowiną.
GYOZA z wołowiną – delikatne japońskie pierożki z wołowiną i warzywami.
DONBURI z potrawką z wołowiny, papryki i cukinii.
650,00 zł
Zajęcia prowadzi: Michel Moran & Gosia Szymonek
(Masterchef)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Przystawka:
Wyrazisty smak sera Chedar i słodycz Grana Padano zamknięte w sufletowej chmurce.
Sałatka:
Kaczka/ wędzone jabłko/migdał/granat
Lekka i aromatyczna sałatka, gdzie wyrazista kaczka przeplata się ze słodyczą lekko dymnego jabłka, słodko kwaśnym granatem, goryczką endywiii i chrupkim migdałem.
Danie główne:
Halibut/kalafior Romanesco/oliwa koperkowa/kapary
Delikatny, smażony filet z halibuta, podany na kremowym puree z kalafiora Romanesco, oliwą koperkową oraz kruszonką z kaparami i cytryną.
Deser:
Ciemny biszkopt/krem śmietankowo-waniliowy/wiśnie/czekolada
Dekonstrukcja znanego Black Forrest – ciemnego biszkoptu, delikatnego kremu, flambirowanych wiśni Kirschen i ciemnej czekolady.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mirosław Jadach
(Kuchnia włoska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Zielone tortellini in brodo – tradycyjne pierożki faszerowane szynką i parmezanem, podane w esencjonalnym bulionie.
Domowe pierożki – kolorowe wariacje makaronowe faszerowane ricottą, halloumi i szpinakiem podane w emulsji maślano-szałwiowej.
Malloreddus ala amatriciana – inaczej gnocchetti sardi, tradycyjny sardyński makaron wykonywany ręcznie, podany w pomidorowym sosie z pancettą i chilli.
Podczas warsztatów poznasz: historię makaronu, rodzaje mąk, techniki zagniatania ciasta, sposoby barwienia ciasta, metody uzyskiwania kształtów, podstawowe informacje odnośnie obróbki cieplnej oraz połączenia makaronów z sosami.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Petar Simić
(Kuchnia bałkańska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
SAGANAKI – Krewetki pieczone z pomidorami i serem feta.
MUSAKA – Zapiekanka z mielonym mięsem i bakłażanem.
SOUVLAKI – Tradycyjne szaszłyki z mięsa wieprzowego z sosem tzatziki i pitą.
PORTOKALOPITA – Bardzo aromatyczne ciasto pomarańczowe podawane z lodami.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
DAKGALBI – Kultowy, południowokoreański stir-fry z kurczakiem.
BUDAE JJIGAE – Potrawka koreańskiej armii, czyli duszony kociołek rozmaitości.
DOBU JORIM – Koreański klasyk – słodko-pikantne duszone tofu.
HOTTEOK – Słodkie naleśniki ze słonecznikiem.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Małgorzata Szymonek
(Kuchnia bliskowschodnia)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
SAŁATKA Z CUKINII I KASZY PERŁOWEJ – Aromatyczna sałatka pełna ziół ze słodko-kwaśnym dressingiem z melasy z granatów.
SAMBUSEK – Smażone pierożki z ciasta kruchego, wypełnione mielonym mięsem jagnięcym i orzeszkami pinii.
KEFTA SANIEH – Zapiekane kotleciki jagnięce, przekładane plastrami ziemniaka, pomidorami i ziołami.
MAAMOUL – Kruche ciasteczka, wypełnione daktylami i orzechami.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
TOM YUM – Ostra tradycyjna zupa tajska z krewetkami.
MOO MANAO – Soczysta wieprzowina z czosnkiem i limonką.
PAD KEE MAO – Makaron ryżowy z kurczakiem i bazylią (Drunken Noodles).
MASSAMAN CURRY MEATBALLS – Pulpeciki wołowe w sosie massaman curry.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
SUJEBI – Koreański bulion z warzywami i ręcznie rwanym ciastem makaronowym.
OSAM BULGOGI – Smażone na ostro kalmary w stylu koreańskim.
KONGNAMUL BAP – Smażony ryż z kiełkami soi z mielonym mięsem wołowym po koreańsku.
SOTTEOK SOTTEOK – Szaszłyki z klusek ryżowych i mini kiełbasek w słodko-ostrym sosie na bazie pasty gochujang.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
Boczek char siu – delikatny i rozpływający się w ustach.
Ryba na parze w słodko-kwaśnym sosie.
Makaron długowieczności – lekki i aromatyczny, z grzybami i warzywami.
Kurczak pięciu smaków – delikatne mięso doprawione najważniejsząchińską przyprawą.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Tamuna Kiladze
(Kuchnia gruzińska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
CHINKALI – Gruzińskie pierożki.
CHACZAPURI ADŻARULI – Chaczapuri po adżarsku.
LOBIO – Zupa fasolowa.
MCZADI – Placki kukurydziane.
PCHALI – Gruzińska przystawka ze szpinakiem, burakiem i orzechami włoskimi.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Tamuna Kiladze
(Kuchnia gruzińska)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
CHINKALI – Gruzińskie pierożki.
CHACZAPURI ADŻARULI – Chaczapuri po adżarsku.
LOBIO – Zupa fasolowa.
MCZADI – Placki kukurydziane.
PCHALI – Gruzińska przystawka ze szpinakiem, burakiem i orzechami włoskimi.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
TOM YUM – NABEYAKI UDON – Zupa z makaronem udon na wywarze dashi z krewetkami w tempurze i smażonym inari.
YAKINIKU DON – Miska z ryżem i grillowaną wołowiną z sosem yakiniku.
SABA MISONI – Makrela duszona w miso z ryżem shiso-daikon.
KARAAGE CHICKEN – Kurczak po japońsku ze słodkim sosem chili.
350,00 zł
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)
NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY
KAENG JEUT WON SEN – zupa z makaronem ryżowym i krewetkami.
PLA GAPONG NEUNG MANAO – parowana ryba w sosie limonkowo-czosnkowym.
PLA MUEK YANG – tajskie grillowane kalmary.
HXY KAB NI KAENG DENG – omułki w czerwonym curry.