13 stycznia 2026 (wtorek) 17:00 - 21:00 - Zimowa, roślinna podróż do Włoch

13 stycznia 2026 (wtorek) 17:00 – 21:00 – Zimowa, roślinna podróż do Włoch

350,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • FOCACCIA BARESE – charakterystyczna dla okolic Bari z pieczonym burakiem.
  • CRAPIATA MATERANA – gęsta, pożywna potrawka z soczewicy i fasoli.
  • PASTA FRESCA INTEGRALE – domowy makaron z mąki pełnoziarnistej.
  • CICERI E TRIA – makaron z warzywami, ciecierzycą i pangrattato.
  • INSALATA D’ARANCE SIRACUSANA – sałatka z pomarańczy, cebuli i kopru włoskiego z Syrakuz.
  • PANFORTE – mocno bakaliowo owocowe ciasto z Sieny.
14 stycznia 2026 (środa) 17:00 - 21:00 - Rozgrzewająca, roślinna podróż do Azji

14 stycznia 2026 (środa) 17:00 – 21:00 – Rozgrzewająca, roślinna podróż do Azji

350,00 
Zajęcia prowadzi: Alicja Rokicka
(Kuchnia wegańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Rozgrzewające congee z grzybami shiitake i sosem sojowym.
  • Tofu tika masala czyli kawałki pieczonego tofu w aromatycznym sosie.
  • Kolorowy ryż basmati z kokosem i zielonym groszkiem.
  • Pełnoziarniste czosnkowe placuszki roti.
  • Chińska sałatka na ciepło z sałaty lodowej z prażoną cebulką.
  • Słodka bao z farszem z czarnego sezamu.
IMGIMGBrak miejsc

21 stycznia 2026 (środa) 17:00 – 21:00 – Kuchnia francuska z Michelem i Gosią

650,00 
Zajęcia prowadzi: Michel Moran & Gosia Szymonek
(Masterchef)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

Przystawka:

  • Suflet serowy

Wyrazisty smak sera Chedar i słodycz Grana Padano zamknięte w sufletowej chmurce.

Sałatka:

  • Kaczka/ wędzone jabłko/migdał/granat

Lekka i aromatyczna sałatka, gdzie wyrazista kaczka przeplata się ze słodyczą lekko dymnego jabłka, słodko kwaśnym granatem, goryczką endywiii  i chrupkim migdałem.

Danie główne:

  • Halibut/kalafior Romanesco/oliwa koperkowa/kapary

Delikatny, smażony filet z halibuta, podany na kremowym puree z kalafiora Romanesco, oliwą koperkową oraz kruszonką z kaparami i cytryną.

Deser:

  • Ciemny biszkopt/krem śmietankowo-waniliowy/wiśnie/czekolada

Dekonstrukcja znanego Black Forrest – ciemnego biszkoptu, delikatnego kremu, flambirowanych wiśni Kirschen i ciemnej czekolady.

 

 

23 stycznia 2026 (piątek) 17:00 - 21:00 - Pasta Fresca

23 stycznia 2026 (piątek) 17:00 – 21:00 – Pasta Fresca

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mirosław Jadach
(Kuchnia włoska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • Zielone tortellini in brodo – tradycyjne pierożki faszerowane szynką i parmezanem, podane w esencjonalnym bulionie.
  • Domowe pierożki – kolorowe wariacje makaronowe faszerowane ricottą, halloumi i szpinakiem podane w emulsji maślano-szałwiowej.
  • Malloreddus ala amatriciana – inaczej gnocchetti sardi, tradycyjny sardyński makaron wykonywany ręcznie, podany w pomidorowym sosie z pancettą i chilli.

Podczas warsztatów poznasz: historię makaronu, rodzaje mąk, techniki zagniatania ciasta, sposoby barwienia ciasta, metody uzyskiwania kształtów, podstawowe informacje odnośnie obróbki cieplnej oraz połączenia makaronów z sosami.

24 stycznia 2026 (sobota) 11:00 - 15:00 - Kuchnia greckaBrak miejsc

24 stycznia 2026 (sobota) 11:00 – 15:00 – Kuchnia grecka

350,00 
Zajęcia prowadzi: Petar Simić
(Kuchnia bałkańska)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • SAGANAKI – Krewetki pieczone z pomidorami i serem feta.
  • MUSAKA – Zapiekanka z mielonym mięsem i bakłażanem.
  • SOUVLAKI – Tradycyjne szaszłyki z mięsa wieprzowego z sosem tzatziki i pitą.
  • PORTOKALOPITA – Bardzo aromatyczne ciasto pomarańczowe podawane z lodami.
28 stycznia 2026 (środa) 17:00 - 21:00 - Tak smakuje KoreaBrak miejsc

28 stycznia 2026 (środa) 17:00 – 21:00 – Tak smakuje Korea

350,00 
Zajęcia prowadzi: Jakub Antoniszak
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • DAKGALBI – Kultowy, południowokoreański stir-fry z kurczakiem.
  • BUDAE JJIGAE – Potrawka koreańskiej armii, czyli duszony kociołek rozmaitości.
  • DOBU JORIM – Koreański klasyk – słodko-pikantne duszone tofu.
  • HOTTEOK – Słodkie naleśniki ze słonecznikiem.
29 stycznia 2026 (czwartek) 17:00 - 21:00 - Kuchnia bliskowschodnia

29 stycznia 2026 (czwartek) 17:00 – 21:00 – Kuchnia bliskowschodnia

350,00 
Zajęcia prowadzi: Małgorzata Szymonek
(Kuchnia bliskowschodnia)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • SAŁATKA Z CUKINII I KASZY PERŁOWEJ – Aromatyczna sałatka pełna ziół ze słodko-kwaśnym dressingiem z melasy z granatów.
  • SAMBUSEK – Smażone pierożki z ciasta kruchego, wypełnione mielonym mięsem jagnięcym i orzeszkami pinii.
  • KEFTA SANIEH – Zapiekane kotleciki jagnięce, przekładane plastrami ziemniaka, pomidorami i ziołami.
  • MAAMOUL – Kruche ciasteczka, wypełnione daktylami i orzechami.
30 stycznia 2026 (piątek) 17:00 - 21:00 - Kuchnia tajska

30 stycznia 2026 (piątek) 17:00 – 21:00 – Kuchnia tajska

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • TOM YUM – Ostra tradycyjna zupa tajska z krewetkami.
  • MOO MANAO – Soczysta wieprzowina z czosnkiem i limonką.
  • PAD KEE MAO – Makaron ryżowy z kurczakiem i bazylią (Drunken Noodles).
  • MASSAMAN CURRY MEATBALLS – Pulpeciki wołowe w sosie massaman curry.
19 lutego 2026 (czwartek) 17:00 - 21:00 - Kuchnia koreańska

19 lutego 2026 (czwartek) 17:00 – 21:00 – Kuchnia koreańska

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • SUJEBI – Koreański bulion z warzywami i ręcznie rwanym ciastem makaronowym.
  • OSAM BULGOGI – Smażone na ostro kalmary w stylu koreańskim.
  • KONGNAMUL BAP – Smażony ryż z kiełkami soi z mielonym mięsem wołowym po koreańsku.
  • SOTTEOK SOTTEOK –  Szaszłyki z klusek ryżowych i mini kiełbasek w słodko-ostrym sosie na bazie pasty gochujang.
25 lutego 2026 (środa) 17:00 - 21:00 - Kuchnia japońska

25 lutego 2026 (środa) 17:00 – 21:00 – Kuchnia japońska

350,00 
Zajęcia prowadzi: Mariusz Moskała
(Kuchnia azjatycka)

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY

 

  • TOM YUM – NABEYAKI UDON – Zupa z makaronem udon na wywarze dashi z krewetkami w tempurze i smażonym inari.
  • YAKINIKU DON – Miska z ryżem i grillowaną wołowiną z sosem yakiniku.
  • SABA MISONI – Makrela duszona w miso z ryżem shiso-daikon.
  • KARAAGE CHICKEN – Kurczak po japońsku ze słodkim sosem chili.